fler än 10 515 ord.

Hej. Här kommer många bilder. Precis lagom många. Idag är en bra dag förresten, så att ni vet!



Så här brukar jag se ut när jag äter lakritstuggummi och har blivit träffad av blixten. Den fastnade tydligen på mitt halsband. Det tillverkade jag igår, väldigt enkelt faktiskt. Man behöver bara ett plektrum man fångat av Sami Sirviö, en halskedja, en säkerhetsnål, en spik och en hammare med diamanter på.



Och eftersom att det är sista januari 2011 idag så tänkte jag att det vore passande att tipsa om saker som att bra att ha i hemmet, om man vill leva som en Stajn iaf. Och det vill man ju. Titta och njut:

En (tyvärr tom) burk Ben & Jerry, näst bästa smaken. För att minnas hur lila och fin burken var på den gamla goda tiden. Man mår så bra när man har en sån här i bokhyllan, jämte Half Baked med lika retro design. Tycker ni det är stört att jag har tomma glassburkar i bokhyllan ska jag nog inte nämna att jag hade 9 st ett tag, olika sorter allihop.


 

Ett foto på mig själv och min syster är också bra att ha, speciellt när vi kramar träd. Vi var söta då också, coolt! (Ja, det är meningen att något ska speglas i bilden. Jag vet inte vad det är riktigt men snyggt, visst?)

 

 

 

För att ha koll på när det är tea time så är det bra att ha en plansch med Den Vita Kaninen på. Har man den vid sängen så berättar han när det är bed time också, perfekt!

 

 

Håkan Hellström - 2 steg från Paradise och ett litet hjärta, om man gillar bra musik. Det gör man.

 

 

En liten kentburk som jag tillverkade på Glas & Keramik-kursen i 2:an är bra att förvara träningsschema och lite pengar i. Om man är student så får alla ens pengar plats där i, väldigt praktiskt.

 

Lakritstuggummin måste man ha! Alltid! Utan det kan man ju inte posa med lakritstuggummi i munnen på första bilden. Passar jättebra till mitt nya lakritste förresten. Har man godisförbud så måste man ju kompensera liksom.

 

 

Kramande kryddor smakar mycket bättre än kryddor som inte kramar varandra, jag lovar! Det ger ännu mer krydda i vardagen. Och ibland hamnar det lite salt på pepparkarets axel och då ser det ut som att saltet gråtit mot pepparns axel. Så fint.

 

 

Ibland måste man skratta också!

 

 

Dagens sista bra sak är att ha ett mumintroll hängandes i en lampa. Det har lite koll på att du pluggar som du ska och äter som du ska och gör andra saker som du ska. Och så berättar han det senaste skvallret från Mumindalen i utbyte mot att jag berättar senaste skvallret från LTH. Bra utbyte. Idag ska jag få höra om Snusmumrikens senaste äventyr, I can't wait!

 

Dagens bästa sak är dock att idag släpptes den här fina skivan. Den ska landa i min brevlåda imorgon, wi! Jag har blivit cdon-missbrukare förresten. Det landade nämligen en skiva i min brevlåda både i torsdags och fredags. Men bara med bra musik, så jag känner att det är ett ganska bra missbruk. Bättre än knark till och med.

 


några svar på några frågor.

Hur går det med din Muminburk, trivs den hemma hos dig?
Den trivs helt utmärkt på sin lilla hylla, speciellt nu när den äntligen får synas på bloggen:



Så himla gosig, eller hur? Man vill bara lägga allt man äger i den. Provade, fick inte plats. Men jag kan inte bestämma mig för vad jag ska ha i den. Tänkte först havregryn, fast hur kul? Måste ju inte vara mat, kan ju vara luktsuddigum också. Eller kapsyler! Fast jag samlar inte på något av det så det känns nästan lite onödigt. Nåt förslag?

Är maria snodd än?
Min cykel heter maria, och nej den är inte snodd än. Och jag är helt förälskad i den, den liksom bara rullar utan att man knappt behöver göra något. Jag ska ge Stajnpriset till han som uppfann cykeln sen när jag blir så känd att jag får ett pris uppkallat efter mig, lätt!

Vad är det hetaste inom transportpocesser just nu?
Tubvärmeväxlare, utan tvekan. Plattvärmeväxlare är såå 2010, eftersom att tubvärmeväxlare klarar av mycket hetare temperaturer, jätteheta. Plattvärmeväxlare bara smälter då. Hatar när det händer.

Visste du att smålands nation här i uppsala har en syjunta?
Ojskipojski, nej det visste jag inte! Så mysigt! Det har inte smålands nation här i Lund, däremot har det varit prat om att det ska startas en på KC (= KemiCentrum = mitt andra hem). Förresten så vet jag att Billie the Vision har spelat på smålands nation i Uppsala typ ganska nyligen, så det måste vara en bra nation detdära!

Hur blev du som du blev?
Det började med att jag föddes i den pyttelilla orten Rottne, man behövde typ kisa för att se den. Där blev man konstig efter ca 2 minuter. Sen gick det bara utför, ungefär som störtlopp när man kör alldeles för fort och så ramlar man och så får man hjärnskakning i några sekunder, det hände mig en gång! Men ungefär så, förutom att hjärnskakningen varar lite längre.

Förresten, jag är så jävla bra. Plus dålig. Det dåliga: för en månad sedan raderades hela min mapp med bilder från kameran så att hela mitt 2010 försvann, något säger mig att det var mitt fel.. men, det bra: efter ca 3 dygns arbete med 27-timmarslånga scanningar av totalt 5 olika återställningsprogram och en licensbeställning från USA som kostade 400 kr så har jag lyckats hämta tillbaka bilderna från nånstans djupt inne i datorn. Dör av lycka. Gud vad fina de är, alla mina bilder. Ska fira med att äta en apelsin. Eller nä, två faktiskt. Så glad är jag. Och titta på Anders och Måns. Och på mina fina bilder.

FRANK ANNE

Ett stooort grattis till Maria som vann min stora citattävling, och därmed får valfri kaka: GRATTIS! Vad vill du ha för kaka, Maria? Lårkaka? Kakadua? Fast jag rekommenderar kakor som man kan skicka till Uppsala, de är riktigt goda.

Citatet kommer från den underbara serien Centralskolan. Där får man lära sig saker som att man ska säga förlåt om man satt sig på någons bebis så att den dog, och att man inte kan ha fusion i öknen. Inte ens med ett par kraftiga arbetshandskar och en ugnsfast form. Ganska viktig vardagskunskap med andra ord.



..och mycket mer än så orkar jag inte skriva just nu. Är sjukt trött efter att ha dansat bort hela natten till idag (stackars mig), och har haft en rätt mentalt påfrestande söndag. Och så kliar det i ögonen också för jag åt precis två äpplen och jag tål tydligen inte äpplen varje dag. Man kan ju inte alltid tåla äpplen liksom, hur skulle det se ut?

Är sjukt taggad på denna veckan förresten. Helt utan någon egentlig anledning. Känns fint!

keso är gott!

idag har jag:
  • haft sovmorgon till kl 10. fast det fattade jag inte riktigt så jag vaknade kl 5 och bah jiiiha, morgon!
  • pluggat på min sovmorgon som blev mer en vakenmorgon och haft kvalitetstid med mitt morgonkaffe i nallepuh-mugg.
  • cyklat till skolan, sjukt fort för jag trodde jag var sen. det var jag inte. inte lätt att tolka en klocka alltid.
  • haft en föreläsning i Miljökemi, ny föreläsare. bra föreläsare! bra kurs också.
  • ätit lasagne för tredje dagen i rad. åt lasagne 4 dagar i rad förra veckan.
  • köpt boken "Förgiftningar och miljöhot" av Olov Sterner. verkar bra. ni som inte har läst den, läs den! och helst imorgon. (den som kommer på vem jag citerade där får en kaka)
  • haft ännu en föreläsning i Miljökemi, fortfarande en bra kurs. och föreläsningarna är på engelska och jag förstår nästan allt. self five!
  • slutat skolan kl 14. ovanligt sent med tanke på att jag slutade kl 10 både onsdag och torsdag. pust.

idag ska jag:
  • äta upp mina mackor med keso, skinka och gurka på. och dricka upp min mjölk.
  • ut och springa utan att frysa benen av mig. skriver jag inte det här så kommer jag inte göra det för jag är tröttast i hela sydvästra skåne.
  • sammanfatta Miljökemiföreläsningar med rosa, lila och blå glitterpenna.
  • lägga mig ner och andas några minuter.
  • hem till Amanda och göra sushi. kanske äta sushi också om jag har tur! planerar att ha tur.
  • på bio med Sofie, den heter inte Mental Care och inte Dental Care heller som jag trodde ett tag, utan Winter's Bone. ganska likt ändå tycker jag?
annars inget planerat. klart bra dag än sålänge måste jag säga!

mamma, mamma, tittaaaa! jag bloggar!

..och härmed börjar jag blogga för ca 10:e gången, HEJ! det är nog inte många som haft ca 10 bloggar och samtidigt skrivit totalt ca 20 inlägg. det är nog bara jag. jag är unik. känns förjävvla fint. men nu gör vi ett försök igen och nu ska det gå bra, eller? ingen vet. men jag har inte slutat blogga än, det är ett bra tecken.

jag är dock lite småparanoid av mig när det gäller sånthär så jag håller bloggen lösenordsskyddad ett tag. men det är inget du som läser detta behöver oroa dig över för du har lyckats få tag i lösenordet, grattis! det betyder antingen att jag tycker om dig eller att jag inte borde gett lösenordet till den du fick det av men jag tycker kanske om dig ändå så det är lugnt fast du vet att du inte borde vara här egentligen eh okej hej svammel men alla hänger med mmokejbra.

stajn heter jag förresten, men det visste ni. och någon närmare beskrivning behövs väl inte. inte mer än att jag är helt sjuk i huvudet och egentligen inte borde få blogga för de flesta saker jag säger är inte helt hälsosamma att höra. tur att ni bara behöver läsa det. vad bra det här kommer bli känner jag faktiskt, på riktigt faktiskt!

nu tittar jag på handboll. det går bra. att titta alltså, matchen går väl sådärbra. det vet jag för jag är handbollsexpert.

så okej, kära läsare, vad vill ni att jag ska skriva om? vad vill ni veta? vad vill ni inte veta? jaag vet förresten, lets inviga bloggen med en såndär frågestund som mina idolbloggare alltid har och så får de 187 frågor och så svarar de duktigt på allihop, så fråga på förfan! gärna frågor om flerdimensionell analys och transportprocesser om det skulle vara någon liten nörd som råkat hitta hit, det är mina expertområden nämligen. det och handboll.

PS. designen är inte färdig så bli inte jätteupprörd om du hittar små fel nånstans, vi kan låtsas att de ska vara där. tur man har en perfekt blogg. DS

RSS 2.0